Home Banta

Banta

Kan ändra din relation med mat resultera i viktminskning utan bantning? Pågående forskning visar att mindfulness praxis kan resultera i betydande viktminskning utan att välja att kost eller begränsa kalorier. Du kan ta med mindfulness i ditt dagliga liv under din arbetsdag, morgonpreparat, tid med dina nära och kära ... verkligen när som helst. Medan dessa metoder kan minska din stressnivå och leda till mer tillfredsställande relationer, när de appliceras på måltider, kan de också ha en positiv inverkan på midjan.Så bara vad är mindfulness? Mindfulness är en enkel övning att uppmärksamma vad som är närvarande före dig. Du väljer helt enkelt att observera och att existera utan dom i nuet, snarare än att låta ditt sinne att vandra. Du kan börja denna praxis genom att ge dig själv 5 till 10 minuter av mindfulness varje dag, försiktigt omdirigera dina tankar tillbaka till nuet varje gång de rör sig i en annan riktning. När detta händer, acceptera att det har hänt utan dom och ta dig tillbaka till det aktuella ögonblicket. Det kan vara bra att använda specifika verktyg för att fokusera din uppmärksamhet under din mindfulness-övning och du kan också välja att tillämpa mindfulness på dina matvanor.Redo att ge det ett försök? Här är några förslag på hur du kan träna mindfulness i din dagliga ätning.

Skapa en Mindfulness Food Journal

Food journaling har länge erkänts som ett effektivt verktyg för att hjälpa viktminskning och stödja kostförändringar . Medan matjournalering kan vara så enkelt som att använda ett papper eller anteckningsblock i din smartphone för att spela in ditt matintag, kan du också ta med mindfulness i din dagbok. Förutom att skriva ner vad du har ätit, försök att inkludera en specifik post relaterad till din mindfulness vid den tiden. Detta kan inkludera Betyg din hunger (på en skala från 1-10), skriva ner varför du äter (som hunger, det ser bra ut, Jag är stressad etc.), och eventuellt inklusive en observation eller betyg av din närvaro och mindfulness medan du äter. Du kan inkludera en eller alla dessa observationer så länge och så ofta som det är till hjälp. Du kan välja att göra detta vid specifika måltider eller göra det under tider av dagen som du känner mest utmanade att förbli närvarande i din äta.

Införliva de fem sinnena

Det har ofta sagts att vi äter med våra ögon såväl som våra munnar. Införliva var och en av dina sinnen under måltider kan ge dig en kontaktpunkt för observation som du förblir närvarande i din måltid. Medan din måltid redan borde ta in luktsans och smak, kan du också ta in syn, hörsel och beröring. Avsätta en tid och plats att äta och äta med avsikt. Ta dig tid att duka eller använda tygservetter, häll din dryck i en favoritkopp eller glas och sätt på musik som du tycker om.

Ät i tystnad

Även om detta kanske inte är den mest effektiva användningen av en familj måltid tid, för dem av oss fångas upp i upptagen scheman ger oss tid att vårda och mata oss (både bokstavligen och fysiskt) under måltiden gånger kan vara djupgående. I stället för att använda din måltid gånger för att komma ikapp på att läsa eller ta lunch med en medarbetare, prova att stänga av din mobiltelefon, sätta din bok ner, och äta lunch ensam. När du gör det, andas, tugga och smaka på din mat, välj att äta lite långsammare och märka om du är hungrig efter varje bit. Du kan också träna detta under en kort morgon eller eftermiddagspaus med en kopp kaffe eller te och din favoritbit frukt. Ta dig tid att njuta av smakerna i varje, att märka hur de kompletterar varandra, att lukta och att uppskatta den enkla läckerheten hos var och en på egen hand och tillsammans, i detta ögonblick.

Ät med tacksamhet och anslutning

Tacksamhet och anslutning till din mat är både en praxis och ett resultat i samband med uppmärksam äta. Samtidigt som du är mer uppmärksam i din äta kommer förmodligen att leda till att känna sig mer ansluten till din mat, dess resa till dig, och dess effekt på dig, kan du också välja att specifikt fokusera på detta. Öva tacksamhet ansluter dig till din mat samt andra gåvor i varje ögonblick. Du kan göra detta genom att helt enkelt reflektera över varför du är tacksam för en måltid innan du äter den. Exempel kan vara hur mycket du gillar en viss mat, det företag med vilket du äter, det jobb som du har som har gett dig möjlighet att köpa maten, eller den person som har förberett det. Du kan också välja din mat mer medvetet genom att odla din egen, köpa mat lokalt, ansluta med lokala gårdar, använda kvalitetsingredienser eller stödja den långsamma matrörelsen.Medan vi har utforskat den potentiella positiva effekten av vana på våra dagliga handlingar kan det också fungera mot oss när vi tanklöst engagerar oss i åtgärder som främjar oss från våra mål. Detta är särskilt utmanande, när dessa åtgärder är en daglig nödvändighet (som att äta). Öva mindfulness kan ge ny energi, uppfyllelse och liv till dessa områden, vilket gör dem mer tillfredsställande och mindre vanliga. Detta gör det möjligt för oss att se våra tankar relaterade till mat eller andra utmanande områden och att känna igen vår möjlighet att välja att agera på dessa tankar.