Home Styrka

Styrka

Även om det har blivit mer av en vanlig fråga, söker endast 5% av männen med erektil dysfunktion medicinsk hjälp. Erektil dysfunktion kan kopplas till diabetes och högt blodtryck, och kan till och med vara ett varningstecken på andra allvarliga problem. Det finns ingen anledning att bli generad om att söka hjälp för erektil dysfunktion.

I den här videon svarar Dr Paul Knoepflmacher frågan "Vad är erektil dysfunktion" och förklarar hur erektil dysfunktion påverkar din kropp.

Erektioner är ett resultat av signaler från hjärnan, rätt nivåer av testosteron och friska blodkärl i penis. Om något påverkar någon av dessa faktorer kan erektil dysfunktion resultera. Nyckeln till erektion är god cirkulation och blodflöde. Inuti penis finns två långa kamrar som består av svampig muskelvävnad som kallas corpora cavernosa. Under upphetsning orsakar nervsignaler från hjärnan dessa muskler att slappna av. Blod strömmar in vid ungefär sju gånger den normala mängden, uppblåser kamrarna och skapar erektion. Fortsatt upphetsning upprätthåller den högre blodflödeshastigheten och håller erektionsföretaget.Under orgasm frigörs spermier från testiklarna och färdas genom rör som kallas vas deferens. Det blandas med vätska från prostata och andra körtlar och blir sperma. Denna vätska färdas ut ur kroppen genom urinröret. När sexuell upphetsning passerar, dränerar det överflödiga blodet ut ur kamrarna och penis återgår till sin icke-upprepa storlek.Många män över 40 år upplever problem med erektil dysfunktion, men det kan förekomma i alla åldrar. Erektil dysfunktion kan vara relaterad till låga nivåer av testosteron. Det kan vara obehagligt att prata om erektil dysfunktion. Ett sätt att starta en konversation är genom att berätta för din läkare att du har fysiska problem i sovrummet. Erektil dysfunktion kan hända i alla åldrar, men det är inte en normal del av åldrandet. Det kan finnas en allvarlig anledning till varför du upplever detta problem, och det är en bra idé att diskutera det med din läkare. Titta på vårt segment på orsakerna till erektil dysfunktion för att lära dig mer.Erektil dysfunktion uppstår när en man har svårt att upprätthålla erektion tillräckligt länge för att slutföra sexuell handling. Det manifesterar sig ofta med oförmågan att hålla en bestående erektion eller inte kunna få erektion alls. Om du lider av ED, kan det orsaka känslomässiga problem tillsammans med relationsproblem, på grund av din oförmåga att upprätthålla en fullständig och tillfredsställande sexliv.

Hur diagnostiseras erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion kan diagnostiseras av din vanliga läkare och det innebär i allmänhet en grundlig kontroll som letar efter urologiska problem eller hjärtförhållanden som kan orsaka denna svårighet. Läkaren kommer då att avgöra om oförmågan att få erektion eller svårigheten att upprätthålla erektion orsakas av fysiska och psykologiska skäl.De fysiska orsakerna till impotens kan innefatta sjukdom, organproblem eller skador som påverkar könsorganet. Psykologiska orsaker inkluderar stress, ångest eller depression, vilket kan störa manlig sexuell prestanda. I vissa fall orsakar en blandning av fysiska och metallproblem ED-symtom. Till exempel kan ett litet fysiskt tillstånd som saktar din sexuella reaktion orsaka stress och ångest om att upprätthålla erektion.Det är viktigt att komma ihåg att nivåerna av sexdrift kan skilja sig under hela livet. Det är också normalt att ditt intresse inte alltid matchar din partners. Ändå är brist på libido under en längre tid inte något som bör ignoreras. Låg libido kan vara en indikator på underliggande sjukdom. Det är viktigt att upptäcka möjliga erektil dysfunktion orsaker och hitta de bästa ED kosttillskott eller terapier som hjälper dig att lösa detta problem.